Spinaziesalade met lendelappen en feta

recept-spinaziesalade-met-lendelappen-en-fetaDit is een vullende, voedzame en smaakvolle salade waar je met een beetje vlees een heel eind komt. Ik heb lendelappen gebruikt, maar natuurlijk kun je voor hetzelfde rostbieflapjes, biefstuk of zelfs malse bieflapjes opbakken: doordat het vlees roze gebakken is en in dunne reepjes gesneden wordt behoud je het malse mondgevoel.

Serveer de salade met stevige brood of stokbrood, zo wordt het een complete maaltijd.

4 flinke porties

150g verse spinazie (jonge blaadjes)
200g cherry tomaatjes
1/2 komkommer
1 rode ui
200g fetakaas, in blokjes gesneden
200-300g lendelappen

voor de dressing/marinade
1 eetlepel verse tijmblaadjes
1 eetepel gehakte verse oreganoblaadjes
3 eetlepels witte balsamicoazijn
2 eetlepels honing
flink wat peper
3-4 eetlepels olie

Om te beginnen, maak de dressing: alle ingredienten lichtjes opkloppen met een garde totdat er een mooie emulsie ontstaat, maar goed glad roeren met een vorkje volstaat evengoed. Bestrijk met een beetje van de dressing de lendelappen en gebruik de rest van de dressing om de fetablokjes in te marineren.

Bak het vlees in een droge (gril)pan op vrij hoog vuur bruin van buiten, maar laat hem mooi rood/roze van binnen. Breng het vlees na het bakken met een beetje zout op smaak. En laat het even rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie.

In de tussentijd, schik de salade op een mooie schotel: blaadjes spinazie, komkommer in schijfjes, cherry tomaatjes, ui in dunne halveringen. Verdeel de fetablokjes eroverheen en bestrooi de salade royaal met de dressing, waarin feta gemarineerd heeft.

Snijd het vlees nu in dunne plakjes, doe het een beetje schuin tegen de draad in, zo zijn de reepjes nog malser. Schik het vlees op de salade en natuurlijk doe alle sappen van het vlees erbij. Eet smakelijk!

Bron: bonnefooigastronome.nl