Snij het vlees in grove stukken. Snipper de uien en de knoflook. Verwarm de rode wijn.
Bij heerlijk suddervlees geen koude vloeistof toevoegen – verwarm de vloeistof (wijn, bouillon of bier) altijd eerst wat. Verder is het belangrijk dat uw vlees niet ‘droog’ komt te liggen in de pan! Lekker vochtig houden!
Ingrediënten:
500 gr. Magere runderlappen
3 eetlepels olijfolie
2 grote uien
2 teentjes knoflook
0.25 ltr. Rode wijn
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
2 kruidenbouillontabletten
0.5 eetlepel mosterd
1 eetlepel honing
1 afgestreken eetlepel bloem
Bereiding:
Verhit de olie en bak de blokjes vlees hierom rondom bruin. Haal het vlees uit de pan. Bak in het overgebleven vet de uien en de knoflook. Doe het vlees weer in de pan. Bestrooi het vlees met de bloem. Bak deze al roerend even mee en blus alles af met de rode wijn. Doe de kruiden en de bouillonblokjes erbij. Roer de mosterd en de honing erdoor en laat alles pl. 2.5 tot 3 uur sudderen tot het vlees gaar is.
Lekker ite!!