Wilde gans met groenten

Ingrediënten:
– 600g filet van een wilde gans, gesneden in kleine blokjes
– 200g rode bietjes julienne gesneden
– 2 courgetten gesneden in slierten
– 500g spruitjes
– 300g worteltjes
– 4 kleine appeltjes geschild
– 1 kleine ui gesnipperd
– 2 teentjes knoflook
– 2 laurierblaadjes
– 2 kruidnagels
– olie of boter
– een paar eetlepels wild fond of bouillon
– 150 ml cider
– zout en peper naar wens

Bereidingswijze:
Kook de worteltjes en spruitjes tot dat deze gaar zijn. Bak de spruitjes later met de knoflook in een wok met olie. Kook de bietjes enkele minuten in een kleine pan, haal ze nadat deze gekookt zijn, eruit. Doe de appeltjes in het gekookte water van bietjes en laat ze mooi rood worden. Bak het vlees in boter of olie aan en voeg later wat ui toe. Afblussen met cider. Voeg de laurierbladjes en kruidnagel toe. Laat het minstens 2 uur sudderen. Als het vlees gaar is bak je de courgette een halve minuut in olie in een wok of in een braadpan.
Serveer het vlees samen met de voorverwarmde groenten.