Belgische stoofpot met perenstroop en bier

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd circa 3 uur

Ingredi├źnten
1 kg runder riplappen, 2 eetlepel olijfolie of boter, 1 eetlepel bloem, 1 grote ui, 1 grote wortel, laurierblad, pezo of een zakje stoofvleeskruiden, 1 boterham, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel perenstroop, bij ons in de winkel te verkrijgen, 2 flesjes bier, bijvoorbeeld Grutte Pier bier

Bereiding
Snijd de ui en wortel fijn en stoof aan in de olie of boter. Voeg de riplappen toe en laat kroeten. Kruid met een zakje stoofvleeskruiden en laurier. Doe het bruin bier erbij tot het vlees onderstaat. Besmeer de boterham langs de ene kant met de mosterd en langs de andere kant met perenstroop. Doe de boterham erbij en laat ongeveer 2 uur sudderen. Het vlees mag echt uit elkaar vallen, zo mals moet het zijn. Wanneer het vlees mals is en je saus is nog wat te dun dan kan je binden met wat aardappelzetmeel of maïzena. De volgende dag is dit lekkerder en serveer met vers gebakken frietjes, gekookte aardappelen en appelmoes. Smakelijk!

Het benodigde vlees bestelt u natuurlijk bij FVP!